4.07.2019

sicilyalı

mario puzo

kâğıtta yazanlar tarihi etkiler fakat yaşamı değil. yaşam ayrı bir hikâyedir.

yalnız oynayan adam asla kaybetmez.

son iki bin yıllık insanlık tarihini bilmeyen bir adam, karanlıkta yaşıyor demektir.

yeğeniniz, cerrah olmak gibi romantik bir fikre nasıl sahip oldu? dediğiniz gibi çok yumuşak başlı, oysa cerrahlar sadist doğarlar.

unutma, gerçek itikat, mucizelere inancımıza dayanır.

yasadışı olmak yeterince kötüydü fakat devrimci olmak daha da tehlikeliydi. "edebiyatta hepsi çok iyi," dedi. "fakat gerçek yaşamda erkenden mezara girebilirsin."

kadınlar çok saf, dünyanın maddi değerlerinin peşine düşen erkeklerdeki şehvet ve hırsı bilmiyorlar."

iyi şeyler her zaman pahalıdır.

gerçekte, ünlü bir şahsiyeti kaçırmak, düşünüldüğü kadar kolay değildir. açgözlü amatörlerin ya da yaşamak için çalışmayı reddeden hiçbir işe yaramayan kafası dağınık tembellerin yapacağı iş değildir. kuş beyinlilerin de yapacağı iş değildir, fakat adam kaçırma işini kötü bir şekilde isimlendiren amerika'da uygulayıcılarınınki gibi intiharla eş anlamlı da değildir.

bir kini unutacak kadar zeki olmayan biri üç yıl dayanamaz.

mahkumlar arasında dikkatimi çeken bir şey var. özgürken sağlıklarını hor kullanırlar, aşırı sigara içerler, içip sarhoş olurlar, rastgele ilişki kurarlar. yeterince uyumaz ve egzersiz yapmazlar. sonra buraya gelip hayatlarının kalanını hapishanede geçirirken spor yaparlar, sigarayı bırakırlar, diyetlerine dikkat ederler ve her şeyleri ılımlıdır.