8.07.2019

kadın

murathan mungan

kadınların en büyük talihsizliği, erkeklerden bekledikleri birçok şeyin eşcinsel erkeklerde fazlasıyla bulunmasıdır.

yeryüzünde hiçbir kadın, bir erkeğin kaderini baştan aşağı değiştiremez ama, herhangi bir erkek, herhangi bir kadının kaderini baştan aşağı değiştirebilir.

erkekler reddedilmeyi dışavurarak yaşayabilirler; kadınlarsa reddedilmek konusunda uçurum ağzı bir dengede dururlar. bu konuda bilinen kompozisyonların dışına çıkmak, her kadın için mümkün değildir.

sokakta gördüğünüz zaman, "aman ne güzel kadın!" demezsiniz belki ama, baktıkça güzelliği ortaya çıkan kadınlar vardır. daha çok saklı güzellikleri olan, güzellikleri çalışılmış kadınlardır bunlar. sizden zaman ve dikkat isterler. bir kerede çarpmazlar ama demlendikçe görülürler.

aşk, çocuklukta uğradığımız bütün haksızlıkları gidermek için bir fırsat değildir. kadınların aşkında hayatla ilgili bütün açıklarını kapatmanın telaşı var. bu yüzden aşk büyük bir yer kaplıyor hayatlarında.

beklentisi yüksek kadınların yalnızlığı daha koyu olur. büyük lafların gölgesinde geçen hayatlar, bir daha iflah olmuyor, geçip gittiğiyle kalıyor zaman, aşk, her şey.

kadınlar, esir alındıkları yeri, korundukları yer sanırlar.