31.07.2019

sahtekâr

dino buzzati

bir erkek genç ve güzel bir kız görür görmez, hemen onun soyunuk olarak neye benzediğini merak eder. acaba memeleri sütyensiz mi böyle dimdik duruyor? kalçaları gerçekten dar mı ya da korsesi mi var? söz gelimi antonio'nun bir kadında ilk merak ettiği şey onun tıraşlı olup olmadığıdır. çünkü onu en çok heyecanlandıran şeylerden biri kılsız koltuk altlarıdır.

gerçekte bir erkek eğer kendine karşı dürüstse, sokakta hiç tanımadığı bir kız gördüğünde "ah, şununla bir yatsam!" diye iç geçirdiğini itiraf etmelidir. ikinci düşüncesiyse, "onunla yatmayı nasıl başarabilirim?" diye kendi kendine sormak olur. en kaymak sosyetede, hatta kilisede bile bu böyledir.

bir kız kollarını kaldırdığında, açılan koltuk altları vücudunun en iştah bileyici yerlerinden biri olur. sonra, hiç kuşkusuz, baldır bacak ve popo meraklıları da vardır. kimi özellikle popo düşkünü olur. ama ne olursa olsun, tüm erkekler bir kız, hatta bir kız çocuğu bile gördüklerinde hemen aynı şeyi düşünürler. ne var ki, kimse bunu söylemez. daha doğrusu, kimse bunu söylemeye ve itiraf etmeye cesaret edemez. evet, kimse bunu kabullenmeye yanaşmaz. çünkü erkeklerin hepsi sahtekârdır.

aralarında bulunmak, insanın midesini bulandırmaya yeterlidir. sanki toplum içinde bir konum edinmek, para kazanmak, çocuk ve ev sahibi olmaktan başka bir amaçları yokmuş gibi yaşayıp konuşurlar. oysa kişinin tüm çabaları, tüm gizli düşünceleri bu tek şey üzerinde odaklanır. ama yasak bir şey olduğundan, kimse bu konuda ağzını açamaz.

bir erkek ne kadar cömert olursa olsun, en yakın dostuna ya da çıkarı uğruna birine armağan olarak neler verebilir? belki bir sanat eseri, bir otomobil, hatta bir yat. ama güzel bir fahişeye sahip olma fırsatını ona asla tanımaz. parmakla gösterilen para babaları bile şahane evlerine yahut yazlık villalarına çağırdıkları dostlarına tadı bilinmedik yemekler ve kova kova şampanya ikram ederler. konuklarını memnun etmek için milyonlarca liret akıtırlar. ama odalarına her isteklerini yerine getirmeye hazır birer alımlı fıstık göndermek akıllarının köşesinden bile geçmez.