18.10.2019

erkek vs. kadın

murathan mungan

bir kadının iki şeyi zengin olmalıdır: gardırobu ve repertuvarı. üst yanı kolaydır.

duygularına, düşüncelerine ad aramaktan hoşlanan kadınlardır, erkekler değil. erkekleri buna zorlamayın, siz kaybedersiniz. hele erkeği iç yolculuklara davet eden tutum, davranış ve konuşmalara asla kalkışmayın. o yolculuklardan hiçbir erkeğin geri döndüğü görülmemiştir.

erkekler anlaşılmaktan değil, anlaşılmamaktan hoşlanırlar. onların gözünde anlaşılır olmak, ele geçirilmiş olmak demektir. bugüne kadar hiçbir kadının onları anlamamış olması, kendi haklarında kurdukları o derinlik felsefesine, o yalnızlık mitolojisine, o yarısı gölgede kalmış loş erkek profiline pek uygundur ve öyle kalmasını isterler.

erkekler tavlar, kadınlar ele geçirir.

bir kadına, kadınlığını yaşatacak erkek bulmak gerçekten zordur. erkeklerin, erkekliklerini yaşamak için şansları daha fazladır. hem daha fazla kadın ve ilişki deneyebildikleri için hem de bu konuda kadınlar daha yetenekli oldukları için. erkekler, erkekliklerinin tadını alabildiğine çıkartırlarken, kadınlar bu konuda da umutsuzdurlar. çünkü kadınlık, bekler, "öteki"ni bekler. ummak ve beklemek kadınlığa verilmiş iki cezadır.