7.11.2009

hiv pozitif

irvine welsh

ilk andaki tepki eksikliği uygulanan ilaç tedavisinin bir yan etkisiydi. gözleri az sonra bana baktı ve benim ona gönderdiğim kaçamak bakışlarla kesişti. bana bakışlarındaki küçümsemeyi görebiliyordum. ölüm anına dek yanında olacak sikik bir gerzek bulduğunu düşünüyordu. yanına oturup elini tuttum. sıska parmaklarını söküp gözlerine saplamak istedim. diğer konularda olduğu gibi, kevin'e yapmak zorunda kaldıklarımdan da onu suçluyordum.

- sen iyi bir herifsin davie. ne yazık ki daha iyi koşullarda tanışamadık, diye hırladı, her ziyaretimde kullandığı aynı klişe cümlelerle. elini daha sıkıca tuttum. kavrayamaz gözlerle bana baktı. güzel. ibne hala fiziksel olarak acı hissedebiliyordu. asıl çekeceği acı o olmayacaktı; ama o da ikramiyesi olacaktı. net ve ölçülü bir tonda konuştum.

- sana uyuşturucu yüzünden virüsü kaptığımı söylemiştim ya al.. yalandı. sana her konuda yalan söyledim.

- bu da ne demek davie?

- birazcık dinle al. birlikte olduğum bir kızdan kapmıştım hastalığı. hiv pozitif olduğundan haberi bile yoktu. bu pisliği bir gece barda tanıştığı herifin birinden almıştı. üzgündü; ama biraz da saf bir kızdı o zavallıcık. anlıyor musun? herif ona evinde biraz uyuşturucu olduğunu söylemiş, karı da onunla evine gitmiş. adamın dairesine. piç tecavüz etmiş kıza. herifin ne yaptığını anladın mı al?

- davie.. neler oluyor?

- biraz dinle yavşak! bir bıçakla tehdit etmiş kızı. onu bağlamış. amını sikmiş, götünü sikmiş, ağzına vermiş. kız hem dehşete kapılmış hem de canı çok yanmış. bunlar sana bir şey hatırlatıyor mu ha?

- ben.. anlamıyorum. ne demek istediğini anlamıyorum davie..

- kap-pa-lannn-çe-ne-nii! donna'yı hatırlarsın. southern barı'nı hatırlarsın..

- berbat durumdaydım yaa.. ne dediğini biliyor musun sen?

- hepsi yalandı. saçmalık. kanımda bu bokun olduğunu bilsem ben hayatta böyle yapmazdım! sırıtamazdım bile. sense orada oturup pandomim gibi seyrettin, dedim ağzımdan köpükler saçarak. kendimi toparladım ve hikayeme devam ettim.

- kız zor günler geçirdi. yine de güçlüydü ama. olay birçok kadını çökertirdi; ama donna üstesinden gelmeye çalıştı. niye amcık ağızlının birinin hayatını mahvetmesine izin versindi ki! söylemek yapmaktan kolaydır; ama o başardı. bilmediği şuydu ki işin içinde aids de vardı. sonra yeni bir herifle tanıştı. birlikte oldular. adam onu sevmişti; ama erkeklerle ve seksle ilgili sorunları olduğunu biliyordu. bu kesindi tamam mı! ibnenin bedeninden geçen o sapık arzuyu boğmaya karar verdim. henüz değil, dedim kendi kendime. henüz değil, seni siktiğimin ibnesi! derin bir nefes aldım ve dehşetinin tadını çıkara çıkara, hikayeme devam ettim.

- ellerinden geleni yaptılar, kız ve yeni adam. bir süre her şey yolunda gitti. sonra kız tecavüzcü orospu çocuğunun aids olduğunu fark etti. sonra kendisinin de hastalığı kaptığını öğrendi. ama kadın için, gerçek bir insan için, ahlaklı bir insan için en kötüsü; yeni erkeğinin de hastalığı kapmış olduğunu öğrenmekti. hepsi senin yüzündendi, seni tecavüzcü orospu çocuğu! yeni erkek arkadaş da bendim! ben! buradaki yarak kafalı herif işte, dedim kendimi göstererek.