3.03.2009

fantastik ışık

terry pratchett

gürültünün karşıtının sessizlik olduğu söylenir. bu doğru değildir. sessizlik sadece gürültünün yokluğudur.

kalem kılıçtan keskindir. ancak ve ancak kılıç çok küçükse ve kalem çok keskinse.

bir büyücü akşam yemeğinde kırık camlar aramaktan usanmışsa yaşamaktan usanmıştır.

ticaret birliği konferansı kardeşlik yardım gecesi dışında hiçbir yerde kıdemli büyücülerin toplantısındaki kadar çok güvensizlik ve kuşku bulunamaz.

ben tarot kartlarına inanmam. evrenin damıtılmış bilgeliği olduğu hakkındaki laflar, bir ton zırvadan başka bir şey değil.

ışık güçlü bir büyü alanıyla karşılaştığında tüm aceleciliğini yitirir.

savaşçılarla büyücülerin geçinemedikleri iyi bilinen bir gerçektir; çünkü bir taraf diğerini aynı anda hem yürüyüp hem konuşamayan kana susamış aptallar olarak düşünürken, öbürü de doğal olarak, çok şey geveleyip uzun elbiseler giyen bir bölük adama kuşkuyla yaklaşır.

ah, der büyücüler, eğer biz öyle olacaksak, genç erkekler pagan derneği'ndeki şu iri çivi başlarıyla süslü tasmalar ve yağlanmış kaslara ne demeli? buna kahraman şöyle cevap verir: mistik güçlerinin emildiği gerekçesiyle bir kadının yanına yaklaşamayan bir grup pısırıktan gelen oldukça iyi bir iddia. doğru, der büyücüler, bu işi bitiriyor, siz ve sizin deriyi andıran keseleriniz. ah evet, der kahramanlar, niçin siz... vesaire. bu tür bir şey yüzyıllardır süregeldi ve büyüsel uyum kuralları nedeniyle büyük toprak parçalarını yaşanmaz halde bırakan çok sayıda büyük savaşa neden oldu.

her akıllı insanın içinde dışarı çıkmak için mücadele eden bir deli vardır.

hiç kimse bütünüyle akıllı bir insandan daha çabuk deliremez.