25.06.2015

guguk kuşu

ken kesey

işini zorlaştırmak isteyen insanları sinirlendirmenin en iyi yolu rahatsız olmuyormuş gibi davranmaktır.

bu, zeki bir kumarbaz için altın kuraldır: bir süre köşede dur ve oyunu izle.

hiç, bir kavgada taşaklarına tekme yedin mi? bundan daha kötü bir şey yoktur. seni hasta eder, sahip olduğun bütün gücü tüketir. bir kavgada karşındaki adam, kendini güçlendirmek yerine seni güçsüzleştirmek istiyorsa dizine bak, en can alıcı yerden vuracak demektir.

yönetimdeki piçler seni alt eder. karşı koyamazsın. tek yapılacak şey, her şeyi boktan dünyanın suratına kusmaktır, hepsini.

erkekler modern anaerkilliğin hengamesine karşı yalnız bir tek gerçekten etkili silaha sahiptir; o da kesinlikle kahkaha değil. bir tek silah ve her geçen yıl, bu belden aşağı motivasyonlarla araştırılan toplumda, hep daha fazla insan o silahı etkisiz kılma yollarını buluyor ve şimdiye kadar fatih olanları fethediyor.

bir şey yolundan çıktı mı, en çabuk şekilde düzeltecek olan en iyi yoldur.

o bizim "manipülatör" dediklerimizden; herkesi ve her şeyi kendi çıkarına kullanacak bir adam. ne gibi bir çıkarı olabilir peki? rahat ve kolay bir yaşam, örneğin, güçlü olma duygusu ve saygı görmek belki; para- belki hepsi. bazen bir manipülatörün çıkarı sırf düzeni bozmak olsun diye düzeni bozmaktır.

eğer insan kontrolü elinden kaçırırsa ya başkalarının kendisini yönlendirdiğini yapar ya da başkalarının zorlamasına tepki olarak burnunun dikine gider ve zararına işler yapar.

bir seçim yapmalısın: ya ne kadar acı verici olursa olsun kendini sıkıp siste önünde beliren şeylere bakacaksın ya da kendini rahat bırakıp kaybolacaksın.