16.06.2008

transseksüel

antoni casas ros

- ameliyatlı transseksüeller gördün mü daha önce?

+ gördüm, bir sürü arkadaşım ameliyat oldu. çok zor bir ameliyat. iyi şartlarda yapılmazsa tehlikeli. ayrıca çok pahalı.

- nasıl vajina yapıyorlar?

+ cinsel organın derisini alıyorlar, ters çeviriyorlar ve baş kısmından klitoris yapıyorlar, geri kalanıyla da yanakları yapıyorlar. çok başarılı yapılmışları gördüm, hissediyor; hatta boşalabiliyorlar. iyi cerrahlar sinir uçlarını koruyor. tek sorun, vajina bile olsa kalkıyor ve çoğu zaman müşteriyi kaçırıyor. öteki sorunsa yapıldıktan sonra vajina doğal olarak kapanıyor; açık tutmak için bir sonda ya da bir alet takman gerekiyor. dışarıdan bakınca gerçekten vajinaya benziyor.

- hiç ameliyat olmak istemedin mi?

+ hayır, ben aktif olmayı da seviyorum ve birçok erkek bunu arıyor. arkadan yapılmak istiyorlar ama bir erkekle deneyecek kadar değil. bizimle korku kalmıyor. kendilerini ibne hissetmiyorlar. bir kadın yüzü, bir kadın vücudu görüyorlar ve içlerine giren bir şey hissediyorlar. ameliyatlılarla müşterilerimiz çok farklı. başka bir talep. çok daha belirsiz. hem sonra bir sürü komplikasyon olabilir. tehlikeli, bazen de çok acı veriyor. kendimi olduğum gibi seviyorum.

- çok güzelsin. peki memeler çabuk büyüyor mu?

+ hayır, büyümeye başlamadan önce en az 3 aydan fazla hormon kullanman gerekiyor. sonra, memelerinin büyümesinin verdiği garip bir his oluyor. sonra, çok yavaşça hormonlar yüzünü, yapını değiştiriyor; belin inceliyor, kalçalar genişliyor, kıllar yok oluyor. sakal dışında tabi. en büyük sorun sakal.

- nasıl hallediyorsun?

+ lazerli epilasyonla; çok uzun sürüyor ve pahalı ama bir daha hiç çıkmıyor.

- peki kadın kimliği almak için?

+ zor. bir sürü bürokratik iş var ama böyle bir problemim yok. sadece toplumda normal bir statün olmasını istersen sorun çıkıyor. iş sahibi olmak, insanların sana gerçek bir kadın gibi davranmasını istersen. erkeklerle daha kolay ama kadınlarla çok zor oluyor. kimsenin seni tanımadığı bir şehre gidip tüm belgelerin hazırsa, kendine yepyeni bir hayat kuruyorsun. genç ve güzelsen, işler daha kolay. ve kimseye bir şey söylememek gerekiyor. bunu başaran arkadaşlarım oldu. çocuk isteyen bir adama denk gelmezsen, her şey yolunda gidiyor.