6.06.2008

dexter

bu hayatta bir şeylere anlam katan tek şeydir aşk.

aşk böyle bir şeydir. güçlü bir silahtır. bizim yararımıza da olabilir zararımıza da. aşk, mantığa meydan okur. sanırım kalbimiz, bizim bilmediğimiz bir şey biliyor.

bir hayvanın en tehlikeli olduğu an, köşeye sıkıştırıldığı zamandır.

çoğu insan özgür irademiz olduğuna ve yolumuzu kendimizin seçtiğine inanır. bazen yol nettir; bazense pek değildir. her büyük olay, her değişim bizi yolumuzdan şaşırtabilir. fakat bizi biz yapan  şey, yol ayrımına geldiğimizde yaptığımız seçimlerdir.

insanlar canavar kılığına bürünmenin eğlenceli olduğunu düşünüyor. bense sürekli canavar değilmişim gibi bir role bürünüyorum.

kamuflaj, doğanın en meziyet gerektiren hilesidir.

her şeyin ters gidiyor gibi geldiği zamanlar vardır hayatta. ne kadar çabalayıp dursak da, hiçbir neden olmaksızın felaketler gelip bulur insanı.

güne iyi bir şekilde başlamanın yolu iyi bir kahvaltıdan geçer.

bazen kendinden büyük bir güce teslim olmalısın.

yaşlılık, ikinci çocukluğa benzer derler. ana renkler giyilir. üçtekere binilir ve top peşinde koşulur.

bazı insanlar dini, ilkel medeniyetlerin doğal olaylara bir açıklama getirebilmek için ortaya çıkardığına inanır. ateşe, rüzgara, yağmura. her biri için bir tanrı yaratmışlar. bilimin dini hükümsüz kılacağına inanmışlar. ama öyle olmamış. yüzmeye gidip yepyeni bir adam olarak dönmek. keşke ben de bu kadar basit görebilseydim.