4.03.2018

iletişim

adam phillips

ikili bir hayat ihtimali olmadan ahlak da olamaz.

iletişim kurmamak imkansızdır. iletişime taraftar ya da karşı olamazsınız. kendi standartlarınızla ya da başkalarının standartlarıyla az ya da çok iyi iletişebilirsiniz yalnızca; ama iletişim kurmamazlık edemezsiniz.

her zaman birilerine cinsel açıdan sadık olduğumuz için, her tercih bir ihanettir.

bizi başarı kadar yenik düşüren başka bir şey yoktur. başarı her zaman yenilgiden daha kafa karıştırıcı, esas olarak daha ironiktir.

ben kendisine sadık olmaktan kaçınamayacağım tek kişiyim.

en iyi, en sıcak saklanma yeri, neden saklanmakta olduğunuzu, ya da saklanıyor olduğunuzu unutabildiğiniz yerdir.

hiç kimse hak ettiği ilişkiyi elde edemez. bu kimi için sonu gelmez bir içerleme kaynağıdır, kimi içinse sonu gelmez bir arzu kaynağı.

başkalarına istediğini yaptırmak, kendine istediğini yaptırmaktan daha kolaydır çoğu kez.

tıpkı iki tür tek eşli olduğu gibi, iki tür yazar vardır esas olarak: kusursuz olan ve yanılabilir olan. kusursuz yazar için her cümle mükemmel olmalıdır, her kelime kaçınılmaz olmalıdır. bunlar için mesele her şeyi doğru yapmaktır. yanılabilir olan yazar içinse "yanlış", haklı olmaya ihtiyacı olan insanları niteler yalnızca. yani yanılabilir olanlar, beceriksiz olmaya cesaret ederler; iyi bir cümlenin nasıl olacağından hiçbir zaman emin değillerdir; üstelik kötü cümlelerin iyilerine bir şekilde kefil olduğuna dair bir batıl itikatları vardır.