2.10.2008

yatırım

irvine welsh

önüne çıkan her fırsatta yatırım yapmalısın, amına koyayım. işin sırrı bu; kazananları kaybedenlerden, gerçek iş adamlarını, gazetelerde ve televizyonda nasıl işe sıfırdan başladıkları, tırnaklarıyla kazıyarak buralara geldikleri bokunu anlatarak kafanızı ütüleyen cinsten herifleri el arabası iten boşboğaz dangalaklardan ayıran şey bu işte.

çünkü elini çabuk tutup sermayeni yatırıma dönüştürmezsen -sermaye sahibi olacak kadar şanslıysan tabii- cesur olup risk almazsan bütün fırsatları kaçırırsın. sonra da bütün gün barda oturup sızlanarak yaşlanırsın ya da daha kötüsü taş piposuna veya mor folyoya takılıp kayarsın.

medya bizi devamlı başarı hikayesi denen o zırvalıklarla sıkboğaz eder; ama gerçek hayatta bunların yalnızca buzdağının görünen kısmı olduğunu biliyoruz, başaramayanları da görüyoruz işte. bir bara tıkılmış yanlarındaki götlere eğer o laleler, o pislikler, o götverenler olmasaydı köşeyi dönmüş olacakları martavalını anlatır durur, istediklerinde en tepeye çıkabilecekleri yalanına inandıkları için kendilerinden başka herkesi suçlarlar.