3.09.2015

kingsman: the secret service

matthew vaughn

insanı insan yapan edeptir.

ağzında altın kaşıkla doğmamak insanı bir yola sürüyor olabilir; ama o yolda kalmak zorunda değilsin. uyum sağlamaya ve öğrenmeye hazırsan başka bir şeye dönüşebilirsin.

takım elbise, çağdaş beyefendinin zırhıdır. her centilmenin ihtiyacı olan ilk şey, iyi bir takımdır.

bir centilmenin adı gazetede sadece üç kez çıkar: doğduğunda, evlendiğinde ve öldüğünde. centilmenliğin doğduğun zamanki şartlarla hiçbir alakası yoktur. centilmenlik zamanla öğrenilir. centilmen olmanın aksanla da hiçbir ilgisi yoktur. centilmenlik, kendi vücudunla rahat olmak demektir.

iklim değişikliği hepimizi etkileyen bir sorun. karbon emisyonu olayı göz boyamak için ve ne kadar radikal kararlar alsak bile geri dönemeyeceğimiz bir noktadayız. 

"insanoğlu, üstünde yaşadığı ev sahibinin o pamuk ipliğine bağlı faniliğinden haberdar olmakla lanetlenmiş tek virüs." 

virüs kaparsan ateşin çıkar. insan vücudu, virüsü öldürmek için sıcaklığını arttırır çünkü. dünyamız da aynı şekilde çalışıyor; küresel ısınma, çıkan ateş oluyor, insanlık da virüs. gezegenimizi hasta ediyoruz. tek çaremiz, insanların bir kısmını itlaf etmek. nüfusumuzu kendimiz azaltmazsak iki sonuçtan birine varırız: ya ev sahibi virüsü öldürür ya da virüs ev sahibini. her iki durumda da sonuç aynı oluyor: virüs ölür.