10.02.2012

hüzün nedeniyle kapalıyız

kostas mourselas

her insan eşsiz ve tek olduğuna göre, her okurun kitabın içinde bulacakları da eşsiz ve tek yani farklı olacaktır. herkes aynı kitabı farklı biçimde yaşar, algılar.

para hem her şeyi affeder hem her şeyi siler.

hiçbir zaman kağıtlarını açmayan insanlarla arkadaşlık etme. uzak dur. ne seni nereye sürükleyeceklerini ne de ne zaman başına çorap öreceklerini bilirsin. üstelik kim olduklarını göstermekten kaçınıyorlarsa, onlardan çabuk bıkarsın.

fazla düşünmek yaşamımızla ilgili konularda kötü bir danışmandır.

bazen günahlar insanı daha iyi biri yapar.

"aranızda kim günahsızsa ilk taşı o atsın." (hz. isa)

insan ilişkilerinin, insanlarla ilgili hikayelerin sonu yoktur, sadece başı vardır.

bazen içimizde hiç itiraf edemeyeceğimiz ya da yüzleşemeyeceğimiz şeyler olur. kendimizin bile doğru dürüst ne zaman, nereden geldiklerini, ne zaman, nasıl gittiklerini bilmediğimiz şeyler. tek kelimeyle unutmak isteyip de asla unutamadığımız, yaşamış olmamıza rağmen yaşadığımızı hissetmediğimiz, mantığımızın dışladığı, reddettiği, yaşamamış olmayı yeğlediğimiz şeyler.

herhalde felaketler insanı daha insancıl, daha da güzel yapıyor.

sadece her şeyin tam olması gerektiği gibi olduğunu, olduğuna göre de olmamalarının mümkün olmadığını düşün. insan bunu anladığında, bu bilgeliğe ulaştığında, bunu içine sindirdiğinde, yani pişman olacağı hiçbir şeyi olmadığında hafifler.