23.09.2021

kadın

irvine welsh

bazı hatunlar insanın içine işler; çünkü onlarda sizi yakıp tutuşturan şeyin ne olduğunu kestirebilmek çok zordur.

eğer kadınsanız ve güzelseniz sahip olmaya değecek yegane sınırlı kaynağa sahipsiniz demektir. hayat boyu sahip olacağınız tek şey bu. dergiler bize bunu haykırıyor, televizyon, filmler. siktiğimin gözlerini nereye çevirsen: güzellik eşittir gençlik, ne yapacaksan şimdi yap!

şişkoluk iğrenç bir şeydir. hiçbir şekilde affedilemeyecek olan, açgözlülüğü ve kontrol eksikliğini, ayrıca kabul etmek gerekir ki ruh hastalığını ortaya koyan boğucu bir sosyal deformasyon. bir kadında bunları gösterir; bir erkekteyse kişiliği tamamlayan ve yaşama sevincini gözler önüne seren bir unsur olabilir.

bazı piliçler vardır ki etraflarına yaydıkları arıza kokusunu alabilirsiniz. o koku kötü bir baba ya da üvey babanın bıraktığı tedavi edilemez bir ruhsal yaradan kaynaklanır genelde; bir süreliğine sosyal bir egzama gibi uykuya yatsa da her an patlamaya hazır bekler. orada, gözlerinde görürsünüz, o bozulmuş, yaralı ifadeyi, kötücül bir güce yıkıcı bir aşkla bağlanma ihtiyacını gözler önüne serer. o güç onları tüketene kadar da bağlanmaya devam ederler. bunun gibi piliçlerin bütün hayatları kullanılma ve sömürülme üzerine kuruludur ve sakın yanlış anlamayın ama yağmacıları onları ne kadar amansızca bir takip içinde aramaya programlıysa, onlar da kaçmak için değil, bir sonraki kullanıcılarını avlamak için bir o kadar programlanmışlardır.

dünyada her zaman için senden daha kötü durumda olacak, zavallı, sıçmış bir amcık olduğunu bilmek güzel şey.

enayiler için boşuna zaman harcama. onlara iyi davranmaya devam ederseniz hiçbir şey öğrenemezler. sırf bu yüzden, gelecekte daha acımasız biri tarafından daha etraflıca sikilirler.

aslında hiçbir amcık siktiğimin gerçek bir arkadaşı olamaz, yaşlandıkça bunu daha iyi anlıyorsun.