13.06.2012

mezarlarınıza tüküreceğim *

boris vian

her erkek kara derili bir kadınla yatmak ister. bu doğal bir reflekstir. kara derili bir kadınla yatmanın değişik olacağı sanılır. sahiden de değişiktir. 

hakkında ister iyi söylensin ister kötü, bir kitaptan herkes söz etti mi, o kitap bir yazınsal başarıdır.

iki ayrı dünyadanız. birlikte var olan ama karşılaşamayacak olan iki dünya. bunlar karşılaşırsa mutsuzluk ve yıkımdan başka bir şey çıkamaz ortaya. her ikisi için de.

arama tarama işinde bir aynasızdan iyisi yoktur.

insanlar çok çirkin. adım başı çirkin insanlardan oluşan topluluklarla karşılaşmadan sokakta yürüyüş yapmanın olanaksızlığının farkında mısınız? yürüyüş yapmaya bayılırım ama çirkinlikten tiksinirim. benim bir sloganım var: bütün çirkinler öldürülecek. eğlenceli, öyle değil mi?

belki de kadınlar iktidarsız erkeklerden hoşlanıyordur. bir erkek, gerçek bir erkek onları her zaman biraz korkutur. kırılmaktan korkuyorlar. iktidarsız biriyse iyi bir kız arkadaş gibi oluyor.

hep böyledir: evlisindir. kızlarla yatarsın da hiç sıkılmazsın. ama karını bir başkasıyla düşündün mü, tüm dünyayı gebertmeye kalkarsın. bu iş böyle, arada hiç benzerlik yoktur. erkeğin yaptığı, hiçbir zaman karısını aldatmak değildir.

"bütün çirkinler öldürülecek" ve "bütün ölülerin derileri aynıdır" ile birlikte.