12.08.2017

kadın

cesare pavese

hiçbir kadın para için evlenmez. bütün kadınlar, bir milyonerle evlenmeden önce ona aşık olacak kadar kurnazdırlar.

bir kadın, eğer budalaysa, eninde sonunda bir insan yıkıntısı ile karşılaşır ve onu kurtarmaya çalışır. kimi zaman da başarır bu işi. ama bir kadın, eğer budala değilse, eninde sonunda akıllı, sağlıklı bir adam bulup onu bir yıkıntıya çevirir. her zaman başarır bu işi.

insan bir kadını eninde sonunda başından atacağına göre, bunu bir an önce yapması daha iyidir.

bir erkeği çocuktan ayıran özellik, bir kadın üstünde üstünlük kurmayı bilmesidir. bir kadını bir çocuktan ayıran özellik ise bir erkeği nasıl sömüreceğini bilmesidir.

bir erkek, eğer hadım değilse, her kadınla kendini tatmin edebilir.

evlenmeye değer kadınlar bir erkeğin evlenecek kadar güvenemediği kadınlardır.

aşk konusunda önemli olan, evinde, yatağında bir kadın olmasıdır. bunun ötesinde her şey palavradır, palavranın dik alasıdır hem de.

ancak kendisinden nefret ettirebilen adam kendisini sevdirebilir; aynı kadına.

hayatta seni kendi erkeği sayacak bir kadından başka her şeye sahip olabilirsin.

zengin bir sevgili seçmeye dikkat eden kadınlar, paranın onlar için hiçbir anlamı olmadığını söyleyenlerdir. insanın parayı önemsememesi için bol parası olması gerekir çünkü.

bizim istediğimiz, bir kadına sahip olmak değil, o kadına sahip olan tek erkek olmaktır.

gençken bir kadının acısını duyarız; olgunlaşınca bütün kadınların.

aşkın bir çıkara dayanmasını kim ahlaksızlık sayıyorsa, bütün kadınları rahat bıraksın daha iyi; çünkü bir kadının sırf aşk için kendini verdiği o pek ender durumların dışında, sizi seven kadın bile, kendisiyle yatmanıza izin verdiği zaman, az çok bir orospu gibi çaresizlik içinde, ya kibarlıktan ya da kişisel bir çıkar için yapıyordur bunu.

kadın, zayıfa ödül olarak verir kendini; güçlüye de destek olarak.

zeka gösterisiyle bir kadını elde edebileceğini sanmak kadar budalaca bir şey yoktur. bu konularda zeka güzellikle yarışamaz; çünkü güzelliğin cinsel heyecan uyandırmasına karşılık, zeka böyle bir şey yapamaz.

kadınlar sanatçılarla sanatçı oldukları için değil, toplumda başarı kazandıkları için ilgilenirler.

kadınlar için tarih yoktur. oysa moda diye bir şey var kadınlar için.

sana gelmek için bir başka adamı bırakıp kaçan kadın, bir başkası için de seni bırakıp kaçacaktır. seni büyülemek için ne yapıyorsa, senin yerine bir başkasını büyülemek için de yapacaktır.

her zaman bir kadına sahip olmayan bir insan, hiçbir zaman da olamayacak demektir.

nesneler ve insanlar bize verdikleri şeyler ölçüsünde değil, bize neye mal oluyorlarsa, o ölçüde bizimdirler, o ölçüde bizim için önem taşırlar. bir kadını kendimize bağlı tutmak için hayatımızı ona adamamız değil, onu sömürmemiz gerekir.

bir kadın meni kokuyorsa ve o benim menim değilse, bundan hoşlanmıyorum.

başkalarıyla olan bir kadın ya ciddidir ya da onlarla alay ediyordur. ciddiyse, birlikte olduğu erkeğin kadınıdır. buna kimse bir şey diyemez. ciddi değilse, o zaman şırfıntının biridir; buna da kimse bir şey diyemez.

bir kadın yüz kadının öğreteceğinden daha fazlasını öğretiyor insana.

bir kadının aşkından değil, aşk -herhangi bir aşk- bizi olanca çıplaklığımız, mutsuzluğumuz, incinebilirliğimiz, hiçliğimiz içinde gösterdiği için de öldürür kendini insan.

etkin hayat kadınsı bir erdemdir; düşünsel hayat ise erkeksi.

ne küçük şey hayatları, zevkleri, işleri şu kızların. dışarıdan bakınca zengin birer giz gibi görünürlerdi sana. şimdi bayağı ev süslerinden başka bir şey değiller.