4.04.2018

din

scott adams

belirli bir bilinç seviyesinde, herkes doğru dini -tabii eğer böyle bir şey varsa- seçme ihtimalinin sıfır olduğunu bilir.

herhangi bir insanın yapabileceği en iyi şey, günü atlatmasına yardımcı olacak ilüzyonu seçmektir. farklı dinlerden insanların genellikle huzur içinde yaşayabilmelerinin nedeni budur.

belirli bir noktada hepimiz, diğer insanların kendi dinlerine, bizim kendi dinimize duyduğumuz inançtan fazlasını duymadığı kuşkusunu taşırız.

dinler, her biri toplumun ortak yararına doğru götüren rotalara sahip, farklı haritalar gibidirler. bazı haritalar yandaşlarını engebeli yollardan götürür, bazılarının ise daha kolay yolları vardır. farklı rotaları takip edenler arasındaki kimi yolculara, haritanın koruyucuları ve yorumcuları olma görevi verilecektir. gençlere, ona saygı göstermesini ve diğer haritalardan şüphe duymasını öğreteceklerdir.

dindar insanlar dindar olmayanlara kıyasla daha mutlular, daha uzun yaşıyorlar, daha az kaza geçiriyorlar ve beladan uzak duruyorlar. toplumun bakış açısından, din işe yarıyor.

hayata dair bir stratejimizin olduğuna inanmak, nasıl davranacağımız hakkında hiçbir fikrimizin olmadığına inanmaktan daha rahatlatıcıdır.