13.05.2022

seks

arthur schopenhauer

seks bütün güdüler içinde en güçlü ve en aktif olanıdır. neredeyse insanın bütün çabasının nihai sonucudur. en ciddi meşguliyetlere müdahale eder ve bazen en büyük insan zihinlerini şaşırtır. seks, süprüntüleriyle müdahale etmekten ve alimin araştırmalarına karışmaktan çekinmez.

yaşam sevgisinin yanında seks kendini bütün güdüler içinde en güçlü ve en aktif şekilde gösterir ve durmadan insanlığın daha genç kesiminin gücünün ve düşüncelerinin yarısını talep eder. neredeyse bütün insani çabaların nihai hedefidir. en önemli ilişkiler üzerinde olumsuz bir etkisi vardır, en ciddi meşguliyetleri bozar ve bazen en büyük insan zihinlerini bir süre için şaşırtır. seks gerçekten bütün hareketlerin ve davranışların görünmez noktasıdır ve üzerine örtülen bütün örtülere rağmen her yerde başını uzatır. savaşların kaynağıdır ve huzurun amacıdır. tükenmek bilmez zeka kaynağı, bütün taşlamaların anahtarı, bütün gizemli imaların, bütün söylenmemiş tekliflerin ve bütün kaçamak bakışların anlamıdır; gencin ve bazen de yaşlının meditasyonudur, bakire olmayanın her an düşündüğü şeydir ve bakirenin bütün iradesine karşı sürekli tekrarlanan hayalidir.

seks, çer çöpüyle izinsiz içeri girmekte, devlet adamlarının müzakerelerine ve alimlerin araştırmalarına müdahale etmekte tereddüt etmez. her gün en değerli ilişkileri mahveder. daha önce onurlu ve dimdik olan insanların vicdanını çalar.

beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet.