3.02.2010

cam silici'nin hikayesi

~flashforward

size tanıdığım bir adamla ilgili bir hikaye anlatacağım.

los angeles'ta cam silicilik yapan bir adamla ilgili. özel hiçbir yanı yoktu. hayatına her gün aynı şekilde devam ediyordu. bulanık planlar, birkaç hayal.. bir arzusu olsaydı bile, ondan söz etmezdi. çoğumuz gibi o da bilinç kaybı sırasında şuurunu kaybetti. cam silici, bilinç kaybından önce hayatını gelecekle ilgili soruları görmezden gelerek geçiriyordu. bu sorular onun için o kadar da önemli değildi. inandığı hiçbir şey yoktu. ama sonra bilinç kaybı oldu ve bu adam ölümle burun buruna geldi.

çoğumuz, ilahi bir müdahale olduğunda bunun çok büyük bir şey olduğuna inanırız. ancak bu, o an için göze çok önemsiz görünen ama aslında hayatınızın dönüm noktası olduğunu anlayacağınız küçük bir şey de olabilir. büyük ya da küçük ya o an, aynı anda her yerde herkesi  etkilemişse? bu sizin için ne anlama gelirdi? yanıtları nerede arardınız? bunun yanıtı hiçbir zaman tek bir kişiyi ilgilendirmez. bilinç kaybı istisnasız herkesin hayatını etkiledi. hiçbirimiz bu olayda yalnız değiliz. her birimiz eşsiziz. ama hepimiz bir goblen  oluşturmak için bir araya getirildik. tamamını görmek için bir adım geri çekilmeden anlaşılamayacak kadar büyük bir goblen. 

dışarıdan bakıldığında bilinç kaybından sonra aynı görünüyordum. ama içeriden bakılınca, değişmiştim. hayatımız boyunca geleceği bilmemenin yaşamı zorlaştırdığına inandık. gerçek şu ki olacakları biliyor olmak çok daha zor. gördüklerimizdeki armağanı bulmak bizim sınavımız. başta onu fark edemeyebiliriz ama dikkat edersek, kendisini gösterecektir. iyileşme için atılan ilk adım sorunun olduğunu kabul etmektir.

"artık aylak aylak dolaşmak yok bu karanlık gecede; her ne kadar kalp eskisi kadar sevgi dolu, ay eskisi gibi parlak olsa da. çünkü kılıç kınını yıpratır ve ruh da göğsünü insanın ve ara vermesi gerekir kalbin nefes almaya bir süre. artık aylak aylak dolaşmak yok ayın ışığında geceleri."

bir noktada, hepimiz uyanırız ve bir seçim yapmamız gerekir. tanrı'nın yaptığı şeyin iyi bir şey olduğuna inanıp umudu mu seçeriz yoksa sağa sola yalpalayıp kendimizi kaosa teslim mi ederiz? cam silici, kaosun içinde bir yol gördü ve ona gösterilen şeydeki iyiliğin farkına vardı. o cam silici, benim.

cam silici'nin hikayesi