16.05.2008

how i met your mother

kalp gizemli bir kastır. orada neler döndüğünü asla bilemezsiniz.

erkekler kızları gece 2'den sonra seks için aradığında sarhoşluktan konuşamaz bir halde "n'abersin?" der. ama bir hanımefendi erkeği seks için aradığında pompişlenmek istediği gerçeğini örtmek için saygın bir bahane yaratır.

biriyle çıkmaya başladığınızda herkes aynı şeyi öğrenmek ister: "nasıl tanıştınız?"

ilişkiler kolay değildir; uzlaşmayı, birlikte büyümeyi ve bir sürü saçmalığı yapmayı gerektirir.

"tanrı'yı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset." (musevi atasözü)

biriyle sigaranı paylaştığında aranızda gerçek bir bağ oluşur.

tuhaftır ama bazen daha önce hiç bulunmadığın bir yere girersin ve içine tam da olman gereken bir yerde olduğun hissi doğar.

iyi bir hikayeyle arsızca söylenmiş bir yalan arasında ince bir çizgi vardır.

insan beyninin insanlardan nefret etmeni sağlayan kısmı, beyninin insanları sevginle boğmak istemeni sağlayan kısmının hemen yanına konuşlanmış durumdadır. iki tepki o kadar benzerdir ki birbirinden ayırmak çok zordur.

gerçek bir beyefendi, muhterem bir hanımefendiyi evine gelsin diye yemlemek için bir bahane bulur. bu, kız babafingonun üstüne atlamadan önce ikinizin de beş dakikalığına bayılmış gibi yaptığı bir hobi türü ya da güzel bir şey olabilir. "bir kitap ödünç almaya" ya da "plaklarına bakmaya" gelebilir. yem bulmak ustalık ister. kızı yukarıya çıkarmaya ikna edecek kadar ilginç bir şey olmalı; ama gecenizi suya düşürecek kadar da ilginç olmamalı. bir keresinde kumar makinesinin çok eğlenceli olabileceğini düşünmüştüm. sonra da bir tramplenin çok tehlikeli olabileceği ortaya çıktı.