7.12.2010

seks

paulo coelho

erkekler de kadınlar da seks gücünün karşısında aşırı kırılgan olurlar; çünkü seks sırasında haz ve korku eşit olarak duyumsanır. seksi yaşayan herkes, insanın ancak kendine hakim olamadığı anda olanca yoğunluğuyla oluşan bir şey yaptığını bilir. biriyle yatağa girdiğimiz zaman, o kişiye yalnızca bedenimizle değil, bütün varlığımızla ilişki kurma iznini veririz. yaşamın gerçek güçleri, bizden bağımsız olarak birbirleriyle ilişkiye girerler; o zaman kim olduğumuzu saklayamayız. kendimizi nasıl gördüğümüz önemli değildir. girdiğimiz kılıklar, verdiğimiz akıllı cevaplar ya da bulduğumuz onurlu mazeretler önemli değildir. seks yaparken karşımızdaki insanı kandırmak zordur; çünkü herkes gerçek yüzünü o anda gösterir.

cinsellik aracılığıyla bilgeliği mi yoksa hazzı mı aradığının hiç önemi yoktur; bu her zaman topyekün bir deneyim olacaktır; çünkü aynı anda 5 duyunun hepsini uyaran -ya da uyarması gereken- tek deneyim budur. karşımızdaki kişiyle karşılıklı olarak bütün iletişim kanallarımız sonuna kadar açılır. orgazm anında 5 duyu yok olur ve sen sihir alemine girersin; artık göremezsin, duyamazsın, tadamazsın, dokunamazsın, koklayamazsın. o uzun saniyeler boyunca her şey ortadan kalkar, kendinden geçer, vecde gelirsin. bu esriklik, mistiklerin yıllarca sürdürdükleri feragat ve disiplinden sonra vardıkları esrikliğin aynısıdır.

seksin kendine özgü bir yaşamı vardır. sekse başladığın anda kontrol senden ona geçer. seks yaparken seninle birlikte taşıyacağın -korkular, arzular, sağduyu gibi- her şey orada kalır. insanlar işte o yüzden iktidarsız olurlar. seks yaparken, sadece aşkı ve duyularını, 5 duyunun hepsini taşı yatağa. ancak o zaman tanrı'yla iletişim kurabilirsin.