29.07.2013

seks

murathan mungan

seksin hiçbir açıklaması yoktur. seks de ölüm kadar bilinmezdir aslında. fakat insanlar nedense onun hakkında ölüm hakkında bildiklerinden daha fazla şey bildiklerini zannederler. seks bir gayya kuyusudur. bunu hiç unutma! sekste hiçbir şeyi açıklamaya kalkma; yalnızca kabul et. hayallerini sekse emanet etmeye kalkma sakın, çabucak kırılırlar.

seks birçok şeye engeldir. erkeklerin çoğu bu yüzden kadınlarla arkadaş olmayı başaramazlar. tanıdığım birçok erkek, ancak kuşu kalkmamaya başladıktan sonra kadınları anlamayı, onlarla nispeten daha eşit ilişkiler kurmayı öğrenmiştir. ne hazin bir kazanç! cinsellik, aslında insanlığın en büyük belasıdır. birçok insan, hayata çok daha fazla faydalı olabilecekken, sırf bu yüzden bütün vaktini ve enerjisini seks dedikleri beyhude bir amaç uğruna harcayıp gider.

insanların en büyük ön yargıları da cinsellik hakkındadır. en büyük sırlarını da, ikiyüzlülüklerini de cinselliğe saklamışlardır. dünyada hala en büyük para seksten kazanılıyor. insanlar o kadar zavallı ki, üç aşağı beş yukarı hemen herkes bu konuda yalan söylediği ve ikiyüzlü olduğu halde, yüzyıllardır zina, fuhuş, aldatma, sadakat falan tartışıyorlar! dünya kurulalı beri, en büyük yasaklar seks hakkındadır. ne dört kitap, ne kırk peygamber seksle baş edemedi. çünkü seks ne yazık ki var oluşumuzdur. varoluşumuz kadar anlamsız ve açıklanamazdır.