3.08.2010

arayış

zülfü livaneli

insanlar neyi niçin yaptıklarını bilmezler. onları hormonları yönetir ama bunun farkında olmazlar, kendi iradeleriyle davrandıklarını sanırlar.

sağlıklı bir kızsın, beynin durmadan hormon salgılıyor ve bu yaşta yoğun biçimde bu hormonların etkisi altındasın. bu da çok normal. sen özgür olduğunu, kararlarını kendinin aldığını sanıyorsun ama mutlak bir kölesin aslında. o küçük bir soğana benzeyen organın kölesi.

beynindeki hipofiz bezinden söz ediyorum. neslin devamı için sana çocuk yaptırmak istiyor. bunun için de çiftleşip çocuk yapacak uygun bir erkek arayışı içindesin. yana yakıla bebek istediğini sanıyorsun ama aslında isteyen sen değilsin, o.

bütün kadınlar çocuk sahibi olmak ister; ama belli bir yaşta. sonra o ihtiyaç ortadan kalkıverir. bebeği yaptıktan sonra da hipofiz, seksten çok, beslenme, koruma, sahip çıkma talimatları yağdırır. ta ki menopoza kadar.

o zaman diktatör talimatlarını yine değiştirir ve artık kadının bencilleşmesini, kendi rahatına bakmasını emreder. zaten doğa açısından, yaşamasıyla yaşamaması birdir artık. çünkü görevini yerine getirmiş, neslin devamını sağlamıştır.