16.10.2011

ben kapıyım

osho

ciddi olan her zaman ölüdür.

modern zihnin bütün koşuşturmacası ölüm korkusu nedeniyledir.

buddha pek çok kereler söylemiştir: "yürüdüğümüzde yürüyen yoktur, sadece yürüyüş vardır."

sadece yüzeysel olan derin olduğunu iddia eder.

zihin bazen yanlış anladığı için değil -zihin her zaman yanlış anlar. zihin bazen yanlış yaptığından değil -zihin yanlışlıktır. her zaman yanlışlık yapar.

hayat sadece hiçbir amacı olmadan taşan bir enerjidir.

hayatı bir iş gibi değil bir oyun gibi yaşa. hastalıklı olan, sözümona ciddi zihin gerçekten de oyunu işe çevirir.

eğer cinselliği inkâr edersen o zaman aşkı da inkâr etmen gerekir.

evrensel sevgiden bahsetmek her zaman bir bireyi sevmekten daha kolaydır. birini sevmek güçtür, bütün evreni sevmek ise çok kolaydır; hiçbir şey içermez. ve inkâr temelli düşünen biri evrensel sevgiden bahsedecektir ama bireysel duyguları inkâr etmeye ve kökünden sökmeye devam edecektir.

bu dünyada, bu varoluşta hiçbir şey anlamsız değildir, her şey bir anlam taşır. her şey kendisiyle birlikte belirli bir atmosfer taşır.

din hiçbir zaman akılcı olduğunu iddia etmez. tek iddiası akıl dışı olmaktır.

eğer var olmak ve yaşamaya devam etmek istiyorsan saldırgan ol. en formda olan hayatta kalır, en saldırgan olan hayatta kalır. eğer sadece alıcı olursan ölürsün.

meditasyon incelikli bir ölümdür; senin, senin zihninin, egonun, seni tanımlayan her şeyin derin bir ölümü.

mısırlıların ölülerin kitabı'nın bir yerinde, "cehalet unutkanlıktan başka bir şey değildir." der. bilinen bir şey unutulmuştur. hiçbir şey yeni değildir, sadece bir şey unutulmuştur.

artık bilim adamları bile bu dünyadan başka en az elli bin gezegende daha hayat olması gerektiğini söylüyorlar. daha fazlası mümkün ama daha azı değil. böyle büyük bir evrende, olasılığın sıradan kurallarıyla en az elli bin gezegende hayat olmalıdır.

sadece önemli olmayan söylenebilir, sadece yüzeysel olan söylenebilir, sadece faydacı olan söylenebilir. bilginin en önemli iletimi sessizlikte mümkündür.