5.08.2015

din

albert einstein: eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceklerini umut ettikleri için iyi kalplilerse, o halde gerçekten çok acınacak haldeyiz.

victor hugo: din insan zekasının evren üzerine düşen gölgesinden başka bir şey değildir.

hipokrat: insanlar onu anlamadıkları için epilepsinin kutsal bir hastalık olduğunu düşünürler. bir gün onun neden kaynaklandığını anlayacak ve onu kutsal kabul etmeye son vereceğiz. bu, evrendeki her şey için geçerlidir.

jonathan swift: hiç sorgulamadığı şeylerden dolayı insanları sorgulamak faydasız bir girişimdir.

bertrand russell: insan yaşamının ihtişamı, eminim ki, kutsal parlaklık tarafından büyülenmeyenlere göre, daha büyüktür.

aldous huxley: belki de bu dünya başka bir gezegenin cehennemidir.

aristoteles: bir tiran, dine karşı herkeste görünmeyen bir bağlılık sergilemelidir. tebaası, tanrı korkusuna sahip ve dindar biri olduğunu sandıkları bir yöneticinin yasalara uygun olmayan biçimde davranacağından daha az endişe duyar ve onun aleyhine bir tavır aldıkları nadiren görülür.

slavoj zizek: bir iyilik yaptığımda, bunu tanrı'nın beğenisini kazanmak için yapmam; böyle davranmamın sebebi, bu yaptığımı yapmasaydım aynada kendime bakamayacak olmamdır. ahlaki bir eylem, doğası gereği kendi kendinin ödülüdür.