3.12.2013

şehvet

marquis de sade

bırakın kendinizi eugénie; tüm duyularınızla zevk alın; yaşamınızın tek tanrısı o olsun; genç bir kız her şeyini yalnızca zevke kurban etmelidir ve onun gözünde hiçbir şey zevk kadar kutsal olmamalıdır.

yeryüzünün hiçbir bilge halkında şehvetin suç olarak görülmediğini kanıtlamak için ciltlerce eser yazılsa yine de yetmez! şehvetin suç olarak görülmesini hristiyan dalaverecilere borçlu olduğumuzu tüm filozoflar gayet iyi bilirler. bize şehveti yasaklayan rahiplerin haklı gerekçeleri vardı: bu gizli günahların bilinmesinin ve bağışlanmasının tekelini kendilerine tahsis eden bu öğüt, onlara kadınlar üzerinde inanılmaz bir nüfuz sağlıyordu ve kapsamı sınırsız bir şehvet mesleğini onlara sunuyordu. bundan nasıl yararlandıklarını ve eğer imtiyazlarını çaresizce kaybetmemiş olsalardı bunu hala nasıl kötüye kullanacaklarını biliyoruz.

sevimli cins, özgür olacaksınız; doğanın size bir ödev gibi yüklediği tüm zevklerden erkekler gibi siz de yararlanacaksınız; hiçbir zevki kendinizden kısıtlamayın. insanlığın en kutsal bölümüne diğer bölümü prangalar mı dayatmalıdır? hayır, parçalayın bunları, doğanın isteği budur; eğilimlerinizden başka fren, arzularınızdan başka yasa, doğanınkinden başka ahlak tanımayın; sizin güzelliklerinizi solduran ve yüreklerinizdeki tanrısal atılımları esir eden bu barbar önyargılar içinde daha uzun süre acı çekmeyin; siz de bizim gibi özgürsünüz ve venüs dövüşlerinin mesleği bize olduğu gibi size de açıktır; saçma sitemlerden hiç korkmayın; ukalalık ve batıl inanç yok oldu; sizin sevimli sapkınlıklarınız yüzünden yüzünüz kızarmasın artık; mersin dallarıyla ve güllerle taçlandığınızda size vereceğimiz değer, kendinizi verişinizin büyüklüğüyle artacaktır.

her durumda düzüşülür, sevgilim; çünkü bizler düzüşmek için doğduk, düzüşerek doğanın yasalarını yerine getiririz ve doğanın yasalarına aykırı olan tüm insani yasalar ancak küçümsenmeyi hak ederler.

ey şehvetli kızlar, vücutlarınızı elinizden geldiği kadar teslim edin! düzüşün, eğlenin, işin özü bu; ama aşktan titizlikle kaçının! eğlenin; ama asla aşık olmayın. size gereken şey ağlayıp sızlamalarla, hıçkırıklarla, kaş göz işaretleriyle, aşk nameleriyle bitkin düşmek değildir; düzüşmektir, sürekli yeni düzücü bulmak ve bunları değiştirmektir, tek bir kişinin sizi esir etme isteğine özellikle güçlü bir biçimde karşı koymalısınız; çünkü bu kalıcı aşkın hedefi, sizi ona bağlayarak, kendinizi bir başkasına vermenizi engellemektir, bu acımasız bencillik bir süre sonra zevklerinizi öldürür. kadınlar tek bir erkek için yaratılmamıştır: doğa onları tüm erkekler için yaratmıştır. daima fahişe olun, asla aşık değil; aşktan kaçan, zevke tapan kadınlar, yaşam basamaklarında güllerle karşılanırlar yalnızca.

düzüş, tek kelimeyle, düzüş; sen bunun için dünyaya geldin; zevklerine senin güçlerinden ve istençlerinden başka sınır yoktur; yer, zaman ve kişi istisnası yoktur; her saat, her yer, her erkek senin şehvetine hizmet etmelidir.

kadınlar aşırı şehvetlerinin onları nasıl güzelleştirdiğini bilmezler. yaşı ve güzelliği aşağı yukarı benzer iki kadını karşılaştırın, birisi bekar diğeri de hovardaca yaşıyor olsun: bu sonuncunun göz alıcılığının ve körpeliğinin nasıl da baskın çıktığı görülecektir; doğaya uygulanan şiddet, zevklerin kötüye kullanılmasından çok daha fazla tüketir; yatakların bir kadını güzelleştirdiğini bilmeyen kimse yoktur.

şehvetperest olduktan sonra tüm aşırılıklar zevk verir ve bir kadının en iyi yapabildiği şey, bu aşırılıkları mümkün olanın bile ötesinde çoğaltmaktır.