20.10.2013

trainspotting

irvine welsh

insan yalnızca başarısızlık yoluyla öğrenebilir ve öğrendiğin şey de hazırlığın önemidir zaten.

bana kalsa dünyadaki bütün kitapları bir bok çukuruna doldurup hepsini birden ateşe verirdim. bütün kitaplar ne çok şey bildiklerini göstermeye çırpınan ibneler içindir. insan her ne bok bilmesi gerekiyorsa, gastelerden ve televizyondan öğrenebilir! artiz ibneler! bir gün hepsinin kitaplarını alıp..

hiçbir şey gününün dışında var olamaz.

mal geldiğinde vuruşun tadını çıkardım. yaşadığınız en iyi orgazmı düşünün, bunu yirmiyle çarpın, yine de bu bokun verdiği zevkten kilometrelerce uzaksınızdır.

ülkeler hakkında toptan bir iğrenti dışında hiçbir şey hissetmedim hayatımda. çoğunu ortadan kaldırmalı bence. ayağa dikilip yılık ağızlarıyla faşist gülümsemeli yalanlar söyleyen her parazit politikacıyı da ortadan kaldırmalı.

kendinin patronu ve vergi ödeyen tipler tanrının dünyasındaki en aşağılık insanlardır.

arkadaşlar ne büyük bir zaman kaybı! her zaman sizi kendi toplumsal, cinsel ve zihinsel sıradanlıklarına çekmeye hazırdırlar.

bazen bilmemek daha iyidir. aslında bilmemek her zaman daha iyidir.

boku başkası yerken felsefe yapmak hep kolaydır.

çevresini saran yüzlerdeki neşeyi gören stevie onu kendi sefaletiyle kıyasladı. melankoli kuyusu dipsizdi ve gittikçe daha hızlı ve eski güzel günlerden daha uzağa düşüyordu. o güzel günler acı verecek kadar yakındı oysa, onları çevresinde gezinirken görebiliyordu. zihni tutsak ruhuna kısa bir özgürlük bakışı veren; ama daha fazlasını esirgeyen zalim bir zindan gibiydi.

seks genelde bir ilişkiyi ya kadın-erkek ilişkisine dönüştürür ya da tamamen bitirir.

sivil hayata asla alışamıyorum. asker olmak junkie olmak gibi bir şey. tek fark, eğer junkie isen vuruş kurbanı olman daha düşük bir olasılık. dahası, vuruşu yapan da genelde kendinsindir.

beni bana yardım etmek isteyenlerden koruyun.

büyükler genelde böyleydi. kendilerinden daha genç, popüler ve hayat dolu insanları sınırlayıp denetlemeye kalkarlardı; çünkü gençlerde olup da kendilerinde olmayan özellikleri kıskanırlardı. bu fikirler genelde iyimser, korumacı bir havada başlardı.

bir sorunun çözümündeki en önemli aşama, o sorunun varlığını kabul etmektir.

yapılacak tek şey seçeneğin nerede başlayıp nerede bittiğiydi. seçenek kavramı başlayıp bitmeden kaç deneme yapılabilir? keşke bilseydim. keşke hayatta bir bok bilseydim!

"bana yaşamın seni hiçbir yere götürmediğini söyleme
meleğim
şu göklere bak, yaşam başladı, geceler ılık ve
günler kucaklamakta seni"

bu dünyada biraz geyiğin ve içkinin silemeyeceği hiçbir dert yoktur.

rehabilitasyon boktan bir şey, bazen sikilsem bile daha iyi diye düşünüyorum. rehabilitasyon kendi benliğinizin teslim olması demektir.

her davanın şehitlere ihtiyacı vardır.

kendinden ödün vermeden, iğrenç ikiyüzlülüğe fazla bulaşmadan ve bu çürümüşlüğe kendini fazla kaptırmadan bir topluluğu tatmin etmenin en iyi yolu klişelere sadık kalmaktır. insanlar böyle zamanlarda klişeleri severler. çünkü gerçek görünürler ve bir anlamları vardır.

sakin ol. kendine güvendiğini sanan bir ibneyi bozum etmenin en iyi yolu budur.

sharon'ın dediğini yaptım ve onu amından siktim. içeride ne olduğunu düşününce garip oluyordum. doğuma ne kadar zamanı kaldığını ve belki de ceninin ağzına verip vermediğimi düşündüm. aynı anda hem sikiş, hem de oral seks gibiydi. bu hiç hoşuma gitmedi. içerideki çocuğun sikişi sevdiğini söylerler. taze kan dolaşımı filan yapıyormuş. şu anda en son ilgileneceğim şey veletin rahatıydı.

insan hep bir gün düzeleceğini, her şeyin yoluna gireceğini ve her şeyin değişeceğini sanır.

ben uyuşturucunun hayatımı berbat ettiğini sanırdım; ama bazı insanlar aşkla daha beterini yapıyorlar.

parayla karı sikmek her zaman daha iyidir. mesele en azından bir iş olarak kalır.

ihtiyaç göreceli bir şey. her saniye sinekler gibi açlıktan ölen çocuklar var. bunun başka bir yerlerde olması, temel gerçeği değiştirmiyor. benim bu malı alma, ısıtma ve atma sürem içinde belki de dünyanın bir yerlerinde bir sürü çocuk ölmüş olacak. benim bunu yapma zamanım içinde de binlerce zengin ibne daha da zenginleşecek.

bir hatunu etkilemenin parfümden daha iyi hiçbir yolu yoktur.

sabahın bu saatinde iyi sikilecek bir kadın ya sikmiş uyuyordur ya da sikilmiş uyuyordur. sikik hayatımın hikayesi. ya çok erken gelip can sıkıntısından patlayıp fırsatı kaçırırım ya da zaten geç kalırım.

insan her zaman inanmak istediğine inanır. insan her zaman görmek istediğini görür.

genel tanımlama olarak, ölünceye dek yaşamınız sürmeli. ölümün boktan bir şey olması olasılığına karşı, ki ben öyle olduğunu düşünüyorum, yaşadığımız sürece hayatın olabildiği kadar eksiksiz ve hoş bir deneyim olmasına çalışmak daha iyidir.

bazı insanların yanında olmadığınız sürece onlar sevmek kolaydır.
bir şeyin geç olması hiç olmamasından iyidir.

siktiğimin vejetaryenleri! bir sürü saçmalık! insan bedeninin ete de ihtiyacı vardır. herif hem junkie, hem de yediklerine nasıl da dikkat ediyor! götümle gülerim lan!

birkaç kez bıraktım şimdiye kadar. bırakıp yeniden başlamak hapse girmek gibi bir şey. her hapse gidişinizde, özgür bir yaşam sürdürme olasılığınız gittikçe azalmaktadır aslında. uyuşturucuya her geri dönüşünüz de öyle. her seferinde, sizin onsuz yaşama şansınızı azaltmaktadır.