26.12.2014

house m.d.

eğer bir şey anlamlı değilse, gerçek de değildir.

hiv testleri %99 doğru sonuç verir. yani test sonucu pozitif çıkanlardan birkaçı, bir şeyleri olmadığı halde aylarca ya da yıllarca sonlarını bekler. işin tuhaf tarafı, sağlıklı olduklarını öğrendiklerinde birçoğu bundan mutluluk duymaz; hatta sinirlenir, depresyona girerler. ölmek istediklerinden değil, kendilerini hastalıkla özdeşleştirdiklerinden. aniden, onları var eden şeyin aslında gerçek olmadığını anlarlar.

ölümün eşiğindeki biriyle hayata yeni başlamış birinin arada kalanlara göre daha fazla ortak yönü vardır.

iki kişi birbirlerine güveniyorsa 7 yılda bir yapılan üçlü seksin evliliğe oldukça yardımı olur.

deniz kıyısına gidip bir bardak deniz suyu alırsın. bir bakarsın ki, içinde balık yok. bu, okyanusta da balık olmadığı anlamına mı gelir?

ilaçların işe yarayacağına inanırsan gerçekten işe yarar.

gece ağlarken birinin seni tutmasını istiyorsan candan ve hassas yapılı birini seç. eğer birinin sana şiir yazmasını istiyorsan duygusal ve yalnızlıktan hoşlanan birini seç. fakat eğer bir şeylerin doğru yapılmasını önemsiyorsan metal başlı robotu seç.

eğer yüksek bir idrak gücün varsa, dünya karmaşık bir yer haline gelir.

hem iyi hem de dengeli bir insan olmak imkansız.

"artık uzun savaşın kitaplarından bahsetmeyeceğim. rüzgardan korunmaya çalışan bir dilenci görene kadar dikenli yollarda yürüyeceğim. sonra adını öğrenene kadar onunla konuşacağım. kıyafetim kafiyse adını hatırlayacaktır. bu, onu mutlu kılacaktır. çünkü geçmişte gençlerin övgülerini ve ihtiyarların ithamlarını çekse de hem ihtiyarlar hem de gençler arasında takdir görmüştür."