5.03.2011

din

ashley montagu: bilim emin olmadığı kanıtlara sahiptir. yaratılışçılar ise kanıtları olmamasına rağmen kendilerinden emindir.

sherwin nuland: tıp ve bilim alanında gerçekleşen büyük ilerlemeler, sadece doğaüstü hiçbir şeye inanmayan kadın ve erkekler tarafından değil, bu konuda çalışmalarını sürdürürken doğaüstü bir şeyin var olduğuna inanmayı reddeden erkek ve kadınlar tarafından gerçekleştirilmiştir.

heinz pagels: bilim; ticaret, din ya da siyaset kadar dirençli değildir. dikkatli bir eğitim gerektirir. bu konuda başarısız olmak, varoluşumuza mal olabilecek bir hatadır.

ron patterson: sözümona bilimsel yaratılışçılık, dünyanın neredeyse tüm biyolog, jeolog ve taşılbilimcilerinin bir avuç yeteneksiz palyaço olduklarını kanıtlamaya çalışarak, tarih öncesi bir ibrani mitini kabul ettirme girişiminden başka bir şey değildir.

carl sagan: bilim adamları sıklıkla "biliyor musunuz, bu gerçekten iyi bir kanıt, ben yanılmışım" derler ve gerçekten de fikirlerini değiştirir, o eski görüşlerini bir daha dile getirmezler. böyle bir şeyin siyaset ve din konusunda en son ne zaman meydana geldiğini hatırlayamıyorum. 

miguel de unamuno: dini temsil eden bilim ve inancı temsil eden mantık, her zaman paramparça olmuştur.

lemuel k. washburn: insan yaşamını daha kolay, daha mutlu, daha zengin ve ihtişamlı bir hale getiren büyük icatların ve keşiflerin hiçbiri ilahiyatın eseri değildir. bu başarıların hepsi bilime aittir. eğer bir adam incil'den öğrendiklerinden başka bir bilgiye sahip olmasaydı, bir ayakkabı bile yapamazdı.