13.08.2010

oz

sevgi ve nefret arasında ince bir çizgi vardır.

evlendiğimde karımın ismini koluma dövme yaptırmıştım. bayağı aptalca, değil mi? sanki bir evlilik, lanet bir dövme kadar uzun kalabilirmiş gibi.

bir aile babası için sevdiklerinin acı çektiğini görmekten daha zor bir şey yoktur.

maratonlar saçmadır. abartılıdır. bir yetkili rastgele bir gün seçer; yağmurlu ya da karlı da olsa, yanında 50 bin salakla beraber kaldırımı aşındırırsın. hayır, kendi başına yapmanın daha güzel olduğu bazı şeyler vardır.

gerçek güçlü bir şeydir. bir doğruyu yanlışa çevirebilir veya kötüyü berbata. ama oz'da, gerçek şudur ki eğer olgular gerçeğe uymuyorlarsa siktir edilir.

evlilikte işlemediğiniz suçların bedelini ödersiniz.

booker t. washington: sırtını gerçeklere dayamayan bir şeyin devamlılığı nadirdir.

kötü adamların da etkileri olmuştur. ama bunun için gerçekten çok kötü olman gerekir: korkunç ivan, karındeşen jack, adolf hitler. evet, ihtiyar adolf tam bir şeytandı; ama kabul etmek lazım, son 1000 yılda bütünlüğünü koruyabilmiş tek varlık da şeytandı. 

aristoteles: umut etmek, rüyadan uyanmaktır.

biz bu dünyaya ailelerimizin kayıtsız şartsız sevgisi için geliyoruz ve bunu alamadığımızda da birisini buluyoruz, herhangi birisini ve onunla evleniyoruz. ilk başta kayıtsız şartsız sevgiyi hak etmediğimizi kanıtlamak için birbirimizi delirterek ömrümüzün geri kalanını beraber geçiriyoruz.